skywalkerlogo

Το Skywalker.gr από το 1999 παραμένει η πρώτη και η μόνη αμιγώς ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης αναγκών που αφορούν την εργασία, λειτουργώντας ως εργαλείο ζεύξης προσφοράς και ζήτησης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην αναδόμηση της ελληνικής αγοράς εργασίας δημιούργησε την HR Community, μια ανοιχτή κοινότητα στελεχών και επαγγελματιών των ανθρώπινων πόρων και του οικοσυστήματός τους, με σκοπό τη συμβολή στην αξιοποίηση των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων.

Από το 2012 ανέλαβε πρωτοβουλίες που αφορούν την εργασία, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον εθελοντισμό και την ανάπτυξη ερασιτεχνικών δεξιοτήτων. Με τις δράσεις Athens #JobFestival, Thessaloniki #JobFestival, JobDays, HR Community Conference & Awards, HR Community Actions, My Gap Feel & Fill Festival, Μονοπάτια, GR Bossible, Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» και Hobby Festival συμβάλλει στη δημιουργία αποτελεσματικών δικτύων / κοινοτήτων σε αυτούς τους πέντε βασικούς κοινωνικούς πυλώνες.

H «Skywalker FreePress», με εβδομαδιαία κυκλοφορία σε 25.000 αντίτυπα και περισσότερα από 240 σημεία διανομής και παραλαβής σε όλη την Ελλάδα, προσέφερε για 5 έτη σε όσους το χρειάζονταν πρόσβαση σε πληροφορίες για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής.

Η εφημερίδα «Στέντορας», εξέλιξη της «Skywalker FreePress», κυκλοφορούσε στα περίπτερα για 1 έτος και στις 64 σελίδες της παρουσίαζε ισόποσα αγγελίες με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον τρίτο τομέα και περιεχόμενο για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αντίληψη.

Σήμερα το περιεχόμενο της εφημερίδας «Στέντορας», ανανεωμένο και επίκαιρο, φιλοξενείται πλέον στον ιστότοπο stentoras.gr. Ενημέρωση για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνία, την πολιτική, αλλά και τις ερασιτεχνικές ασχολίες και την ευζωία, σε καθημερινή βάση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 2019 δημοσίευσαν 9.800 εταιρίες στο skywalker.gr 93.100 αγγελίες για 158.300 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.300.000.


dimos kavalas

Ο Δήμος Καβάλας εκτείνεται σε μια περιοχή 350 τετ. χλμ. στο βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας, με πληθυσμό 70.501 κατοίκων εντός των διοικητικών ορίων του και πυκνότητα πληθυσμού 200 κάτοικοι/τετ. χλμ. Οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν στην πόλη της Καβάλας (56.000), η οποία συγκεντρώνει τις διοικητικές λειτουργίες που εξυπηρετούν όλους τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο μέσος όρος της ηλικίας του πληθυσμού είναι 43 ετών.

Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή είναι λίγο πάνω από τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ο δήμος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η οικονομία του στηρίζεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών (77%), ενώ οι άλλοι δύο τομείς (δευτερογενής 12,5% και πρωτογενής 10,5%) δεν είναι τόσο σημαντικοί. Ο τουρισμός, η γεωργία, η αλιεία και η λατομική δραστηριότητα, παράλληλα με έναν σημαντικό δημόσιο τομέα, είναι οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων. Η γραφική και αμφιθεατρική Καβάλα μαζί με το γειτονικό νησί της, τη Θάσο, βρίσκονται στα βόρεια σύνορα του Αιγαίου πελάγους και αποτελούν την πιο τουριστική περιοχή της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Καβάλας προέκυψε από τη συνένωση του πρώην Δήμου Καβάλας και του Δήμου Φιλίππων. Αποτελείται από τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, που περιλαμβάνουν συνολικά 26 οικισμούς. Η γεωμορφολογία του ποικίλλει, συνδυάζοντας ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ποικιλία οικοσυστημάτων και την προστατευόμενη περιοχή Κόλπος Παληού-Όρμος Ελευθερών, που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Ο Δήμος Καβάλας διαδραματίζει για την περιοχή των Βαλκανίων τον ρόλο της πύλης των διευρωπαϊκών αξόνων για το Αιγαίο πέλαγος και του κέντρου διεθνών εμπορικών αξόνων. Ακόμη, έχει αναγνωριστεί ως πύλη διαπεριφερειακής εμβέλειας με διεθνή ρόλο μέσω του αεροδρομίου του, της Εγνατίας Οδού και του κάθετου άξονα από τη Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σταθμού Εξοχής, αλλά και των λιμανιών του. Τόσο οι υπάρχουσες όσο και οι σχεδιαζόμενες υποδομές μεταφορών ευνοούν την ανάπτυξή του και μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή. 

Οι υφιστάμενες υποδομές και οργανισμοί υγείας και πρόνοιας, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καβάλας εξυπηρετούν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι υποδομές εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης του δήμου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες και καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργεί το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  με δύο Σχολές, Τεχνολογικών Εφαρμογών και Διοίκησης & Οικονομίας, με αξιόλογο ακαδημαϊκό / ερευνητικό έργο και ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Καβάλας χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και τις κατάλληλες και συνεχώς ανανεωμένες τεχνολογίες και υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες του, σύμφωνες με τις επιταγές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαφάνειας. Ενδεικτικά αναφέρονται το εθνικό δίκτυο Σύζευξις, το δίκτυο οπτικών ινών (MAN), η διαδικτυακή πύλη του δήμου, το Σύστημα Φωνητικών Αιτημάτων, η Διαδραστική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής και η Πλατφόρμα Διαχείρισης & Παρακολούθησης της Κυκλοφορίας.

Η Καβάλα και η περιοχή της στο διάβα των χρόνων άφησε σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη. Προϊστορικοί οικισμοί, βραχογραφίες, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι με κορωνίδα την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της Unesco, τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας, ιστορικά γεγονότα όπως η μάχη των Φιλίππων, η έλευση του Αποστόλου Παύλου, η βάπτιση της πρώτης ευρωπαίας χριστιανής, η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας στην Ευρώπη, μουσεία, ιστορικά αρχεία, πληθώρα μνημείων και ιστορικών κτιρίων, παραδοσιακοί οικισμοί, υλικά και άυλα απομεινάρια μιας άλλοτε πολυπολιτισμικής κοινωνίας, διεξαγωγή mega events και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αξιόλογη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία συνθέτουν την πλούσια και πολυδύναμη πολιτιστική φυσιογνωμία της.

 

#JobDays

#JobDays 2023
#JobDay Μαθητείας και Πρακτικής Άσκησης
#JobDay 45+ ετών
#JobDay Τουρισμού
#JobDay Προσφύγων
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDay Money Show Thessaloniki
#JobDay Παπάγου-Χολαργού
#JobDays 2022
#JobDay Ίλιον
#JobDay Άγιος Δημήτριος Οκτώβριος 2022
#JobDay Αφετηρία - ΚΕΘΕΑ
#JobDay Αφετηρία
#JobDay Άγιος Δημήτριος
#JobDay Παπάγου-Χολαργού
#JobDay Flea Market Thessaloniki
#JobDay Προσφύγων
#JobDay 45+
#JobDay Τουρισμού
#JobDays 2021
Online #JobDay «Αλλαγή καριέρας μετά τα 45+»
Online #JobDay «Εργασιακό περιβάλλον και διαχείριση του άγχους»
Online #Jobday «Αναζήτηση Εργασίας»
Online #Jobday «Βιογραφικό Σημείωμα»
Online #Jobday «Η επαγγελματική συμπεριφορά εργοδοτών και εργαζομένων στον εργασιακό χώρο»
#JobDays 2020
Online #Jobday «Τα social media στην αναζήτηση εργασίας»
Online #Jobday «Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού»
Online #JobDay «Κάνε το επόμενο βήμα στην καριέρα σου»
Online #JobDay «Αναζήτηση Εργασίας»
Online #JobDay «Αγορά εργασίας και νέες μορφές επαγγελμάτων»
#JobDay Κερατσίνι - Δραπετσώνα
#JobDay Community Center Λαγκαδίκια
#JobDay Καβάλα
#JobDay HotelBrain
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDay Τουρισμού
#JobDay 45+
#JobDay Προσφύγων
#JobDay DEV
#JobDays 2019
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019 - Δεκέμβριος
#Jobday Γρεβενά
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDays OEE/TAK Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay Sindos Community Center
#JobDay 84η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Νεάπολη-Συκιές
#JobDay Καβάλα
#JobDay Κοζάνη
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019
#JobDay Δήμος Φυλής Breaking Stereotypes
#Jobday Θεσσαλονίκη
#Jobday Βόλος
#Jobday Τρίκαλα
#JobDay Καρδίτσα
#JobDay Πυλαία-Χορτιάτης
#JobDay Καλαμαριά
#JobDay Money Show (Θεσσαλονίκη)
#JobDay MEV
#JobDay Επίκεντρο ActionAid
#JobDay Club Εργασίας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
#JobDay HotelBrain
#JobDay Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
#JobDay 45+
#JobDay Τουρισμού
#JobDays 2018
#JobDay Ανοικτός Καφές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
#JobDay
#JobDay Thessaloniki Philoxenia 2018
Thessaloniki #JobDay KEM Franchise 2018
#JobDay MEV Νοέμβριος
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday2018
#JobDay 83η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Κάριτας Ελλάς
#JobDay Σέρρες
#JobDay Ναύπλιο
#JobDay Ι.Ι.Ε.Κ. Διπλάρειος Σχολή
#JobDay MEV Μάιος
#JobDay Γρεβενά
#JobDay Παπάγου-Χολαργού 2018
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης 2018
#JobDay 45+
#JobDay HotelBrain
#JobDays KEM Franchise 2018
#JobDay Θέογνις@Μέγαρα
#JobDay MEV Φεβρουάριος
ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT #Jobdays
#JobDays 2017
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday
#Jobday Καστοριά
#JobDay Thessaloniki Philoxenia
#Jobdays Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay MEV
#Jobday 82η Δ.Ε.Θ. - Akademia
#JobDay U Grow
#JobDay Social Media
#JobDay Βριλήσσια
#JobDay Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω
#JobDay Μπορώ να βρω Δουλειά
#JobDay Hotel Tech
#JobDays KEM Franchise
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης
#JobDays 2016
#JobDay Θεσσαλονίκη-Philoxenia
#JobDay Παπάγου-Χολαργού

Εγγραφή στο newsletter