fbpx

 

skywalkerlogo

Το skywalker.gr δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού απο το 1999 και μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης και μόχλευσης των αναγκών επιχειρήσεων και εργαζομένων. Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιος το βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορούν να το αντλήσουν εταιρίες παντού στην Ελλάδα. Επιπλέον, με δράσεις όπως η διοργάνωση σεμιναρίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό, προσφέρει πληροφόρηση για θέματα της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Η φιλοσοφία του skywalker.gr, που το καθιστά απαραίτητο εργαλείο των εταιριών στην αναζήτηση εργασίας, συνοψίζεται στα εξής: Προσωπική εξυπηρέτηση, προβολή των αγγελιών στα social media και με banner στο site, βέλτιστη διαχείριση του εταιρικού λογαριασμού, φιλικότητα, άριστη γνώση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Από το 2008, είναι μέλος της The Network, προσφέροντας λύσεις στις εταιρείες για τις προσλήψεις προσωπικού σε οποιαδήποτε χώρα.

Η Skywalkerfreepress, με εβδομαδιαία κυκλοφορία σε 25.000 αντίτυπα και περισσότερα απο 240 σημεία διανομής και παραλαβής σε όλης την Ελλάδα, προσφέρει σε όσους το χρειάζονται, πρόσβαση σε πληροφορίες για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής.

Το skywalker.gr επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι, οι ενεργές θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 7.000, ενώ τον τελευταίο χρόνο το εμπιστεύτηκαν πάνω από 3.500 επιχειρήσεις.

 

  logoaigaleofficial

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω

Το Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω ιδρύθηκε το 1992 και ήταν το πρώτο Ι.Ε.Κ. που λειτούργησε από τον Ο.Ε.Ε.Κ. (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης). Έκτοτε έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες σπουδαστές σε πλήθος ειδικοτήτων.
Το Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω στεγάζεται σε χώρο 67 στρεμμάτων, μαζί με το 6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, το Ειδικό Γυμνάσιο Αιγάλεω, το ΕΕΕΕΚ Τυφλών & Πολυαναπήρων Αιγάλεω και το ΕΚΦΕ Αιγάλεω.
Ακριβώς δίπλα στο Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω είναι το Τ.Ε.Ι. Πειραιά, ενώ αμέσως μετά είναι το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) του Αιγάλεω και το 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω.
Ο χώρος των 67 στρεμμάτων που βρίσκεται το Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω ήταν ο χώρος του παλαιού Πολυκλαδικού Αιγάλεω, του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της χώρας που δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’80.
Στο συγκρότημα αυτό υπάρχουν εκτός από τις θεωρητικές αίθουσες και πολλά εργαστήρια όπως Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας – Αυτοματισμού – Φανοποιείας αλλά και Θερμοκήπιο.

Το Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω συνεργάζεται με το Ε.Κ. Αιγάλεω χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια και τις υποδομές του, αλλά και το ΤΕΙ Πειραιά, όπως επίσης και το Τζάνειο και Μεταξά Νοσοκομείο.

Η θέση του Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω βρίσκεται εντός του Ελαιώνα, όπως και των άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (6ο ΓΕΛ Αιγάλεω-ΤΕΙ Πειραιά –Ειδικά Σχολεία-ΣΕΚ –ΕΠΑΛ).

Η πρόσβαση είναι πιο εύκολη από την Λεωφόρο Θηβών 250 απέναντι από το κατάστημα Jumbo, προχωρώντας στο τέλος του δρόμου εισερχόμαστε από την είσοδο του 6ου ΓΕΛ Αιγάλεω και δεξιά υπάρχει η πύλη του Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι κοινές με του ΓΕΛ και τα εργαστήρια βρίσκονται παραπλεύρως στο ΣΕΚ. Το Ι.Ε.Κ. λειτουργεί απογευματινές ώρες,από 13.00 έως 21.00.

Η πόλη του Αιγάλεω

To Αιγάλεω πήρε το σημερινό όνομα του από το όρος Αιγάλεω, το γνωστό βουνό από το οποίο όπως λέει η παράδοση, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης, παρακολούθησε την ήττα του περσικού στόλου στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Έτσι όταν σχηματίστηκε ο Δήμος Αιγάλεω το 1941, μιας και περιλαμβάνονταν το όρος Αιγάλεω στα γεωγραφικά του όρια, πήρε και το όνομα του.

Την νεώτερη εποχή το Αιγάλεω περιελάμβανε μερικά τσιφλίκια και ήταν πευκόφυτο. Ενώ οι κάτοικοι του ήταν οι εργάτες των τσιφλικιών όλης της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού και του Ελαιώνα κοντά στις όχθες του Κηφισού. Το 1874 το εργοστάσιο πυρίτιδας που ανοίγει στην περιοχή προσελκύει εργάτες από πολλές περιοχές. Η εκβιομηχάνιση της κοίτης του Κηφισού πυκνώνει τους οικισμούς σε εκείνη την περιοχή. Η περιοχή του Αιγάλεω, για τα επόμενα χρόνια είναι γνωστή με την ονομασία Μπαρουτάδικο και ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.

Το 1922 αμέσως μετά την μικρασιατική καταστροφή χιλιάδες πρόσφυγες έρχονται στο Αιγάλεω, ενώ τους δίνονται μερικά οικόπεδα στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Η απότομη πληθυσμιακή αύξηση οδηγεί στην δημιουργία κοινότητας το 1934 που με το όνομα της, Νέες Κυδωνίες, τιμά και θυμίζει τις χαμένες πατρίδες.

Η Περιοχή

Η περιοχή του Ελαιώνα (περίπου 9.000 στρ.) γνωστή από την αρχαιότητα με τα ίδιο τοπωνύμιο , εμπίπτει στα διοικητικά όρια των δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Ταύρου και Αγ. Ιωάννη Ρέντη και καταλαμβάνει κεντρική περιοχή του οικιστικού ιστού της Πρωτεύουσας (απέχει 3 χλμ. από την Ομόνοια). Συνδέει τις ανατολικές με τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, επηρεάζει σημαντικά την οικονομική της ζωή και συγχρόνως διαθέτει ελεύθερη γη που θα μπορούσε με κατάλληλες ρυθμίσεις να ανακουφίσει την πνιγμένη με μπετόν νεφόπληκτη Αθήνα.

Η περιοχή τέμνεται από μεγάλους οδικούς άξονες με διαμπερή κυκλοφορία (Εθνική Οδός, Λ.Αθηνών, Ιερά Οδός, Πέτρου Ράλλη) και από τις γραμμές του ΟΣΕ , ενώ το τοπικό οδικό δίκτυο είναι ανεπαρκές έως ανύπαρκτο.

Συμπίπτει με τον Ιερό Ελαιώνα των αρχαίων Αθηναίων που ήταν επιπλέον περιοχή αναψυχής και εξοχικών περιπάτων.
Η σημερινή Ιερά οδός που τον διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά ακολουθεί με ελάχιστες αποκλίσεις την πορεία της αρχαίας, εκατέρωθεν της οποίας υπήρχαν τα νεκροταφεία της πόλεως των Αθηνών. Η έκταση των ελαιόδενδρων στη θέση των ΤΕΙ Πειραιά, εκεί που διασταυρώνεται η Π. Ράλλη με την Θηβών αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν δείγμα του κάποτε φυσικού «ελαιοτοπίου» που συνδέεται με την ιστορική ονομασία της περιοχής. Τα Βυζαντινά και Νεώτερα μνημεία, σχεδόν εξαφανισμένα και αυτά ανακαλύπτονται σποραδικά από τους μικρού μεγέθους ναούς, που βρίσκονται ως επί το πλείστον δυτικά του άξονα της Aγ. Άννης.

Ειδικότητες

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ
Τεχνικός Δικτύων Τηλεπικοινωνιών
Τεχνικός Η/Υ
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνικός Μηχανοτρονικής
Τεχνικός Ανελκυστήρων
Βοηθός Ραδιολογίας Ακτινολογίας
Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση – Σχεδιασμός Αντικειμένων
Τεχνικός Αυτοματισμών
Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού γραφείου
Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου – Τροφίμων και ποτών